Jezelf overtreffen

Lekker baantjes trekken. Ik lig in het water en begin met rustig heen en weer te zwemmen. Poeh wat denk ik aan veel dingen, mijn hoofd staat nooit uit. Na even ‘in’ zwemmen wil ik iets harder. Ik irriteer me aan de mensen die later in het bad komen en ‘mijn’ baan opeisen.. maar ach ik zwem door. Rechts, en soms links van mij, is een baan voor ‘gevorderde’. Ik zwem er naast.. Hé meneer met je rare duikbril.. wedstrijdje doen? – Dit zeg ik niet hardop gelukkig – maar volgens mij wilt hij dat ook wel.. Poeh poeh meneer, u gaat wel snel hoor. Een paar baantjes hou ik hem toch ‘bijna’ bij. Wat ga ik hard! Harder dan normaal..

Ik spring de auto in, lekker naar de Biesbosch. Hardlopen kan toch niet in de stad?! Al die stoplichten.. NEE. Ik rij wel een stukie, lekker in het bos en van de natuur genieten. Hallo lief oud stelletje die hand in hand lopen. Goedemorgen meneer met uw eigenwijs hondje. Hé gele meneer die ook hardloopt. Ha, wedstrijdje doen?! Ja hè! Ik wel.. Ik kom achter u aan! Yeah, in mijn oor hoor ik : ‘Goed bezig, je laatste minuut ging in 9,7 kilometer per uur.’ Goed zo meneer met het iets te strakke gele t-shirt. Mooi tempo en ik verlies u niet uit het oog hoor! Ik ga harder dan normaal..

Soms heb je even iemand nodig die het beste uit jezelf haalt. Tenminste dit werkt bij mij. Meestal probeer ik mensen ‘uit te dagen’. Bomen doen het ook aardig hoor en anders wordt het een ‘race’ tegen de klok.

Ja, ik hou ervan om mijzelf uit te dagen, om meer uit mezelf te halen. Zo las ik laatst een challenge van girlslove2run.. sneller dan je denkt. Ze daagde iedereen uit om in de comments je tijd van 5 km achter te laten. Hier 1 minuut onder te gaan zitten en jezelf te overtreffen. Je kan sneller, wil je jezelf overtreffen? Dan ga jij jezelf overtreffen! Just go! Je kan meer dan je denkt!

Mijn laatste keer rende ik 9,4 km gemiddeld in 30 minuten. Dat was 4,7 km in 30 minuten. Vandaag ging ik mijzelf overtreffen. Geen gele meneer die extra hard voor mij uit liep.. Oordopjes die na 10 minuten uitvielen omdat hij opgeladen moest worden, GRR – tja nieuwste gadget van mijn man.. geen succes dus –
Resultaat : geen 5 km in 30 minuten máár ik heb mijzelf wél overtroffen! 5 km in 31:06 sec en 9,7 gemiddeld. In da pokket! Volgende keer 1 minuut eronder. Wie doet er mee?!

Nog nooit 2,5 of 5 km achter elkaar gerend? Dan ga jij jezelf overtreffen!
Ik spreek uit eigen ervaring! Mijn begin: ‘Ik ga 5 minuten rennen en 5 minuten lopen.’ Pim rende met mij mee en zei : ‘Mooi niet, je stelt nu een doel en dat ren je.’ Oké, mijn doel: 20 minuten aan een stuk rennen. Ik weet niet óf het lukt maar ik GA ERVOOR! En zeker was het gelukt, ik rende zelf 25 minuten! Overtreffen.. Het is een mindsetting!

Dusz.. jij kan dat ook en vandaag daag ik JOU uit! Meedoen is geen optie maar een keuze!

Stap 1 Schrijf hieronder (of op facebook) in een reactie je tijd van 2,5 of 5 km.
Stap 2 Kom van die bank af, trek je hardloopschoenen aan en OVERTREF jezelf! Just GO. Je kunt het!
Stap 3 Kom hier weer terug en laat een update achter. Ga je jezelf verrassen?

Zie ik je zo? Succes! Je kan het!

run-baby-run-quote-1

Tips:
– Ik ren lekker met de app: looptijden en stel in dat ik per minuut hoor hoe hard ik gemiddeld die minuut liep. Zo weet je dus of zo kan blijven lopen of een tandje harder moet.
– Doe lekker een muziekje in je oren!
– Neem genoeg water mee.
– Zoek van te voren uit waar je het lekkerste rent met jou doel. Ga vanuit huis of rij een stukje met je auto of fiets.
– Wil je opgeven tijdens het hardlopen? Denk dan aan deze uitdaging! Je gaat tot het gaatje, deal?

x Liefs Marloes

Volg je mij ook al op FacebookInstagram ?!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s