Lasagne á la Pim2

Gezonde lasagne? Ja zeker die bestaat.. en lekker dat ie is!
Mijn schoonbroer Pim Verhagen – á la Pim2 tja dat krijg je met 2 pimmen in de fam – heeft deze heerlijke gezondere lasagne bedacht. En ik mag het recept met jullie delen!

Gezonde lasagne

Lasagne á la Pim2

Recept voor 3 tot 4 personen.

Ingrediënten:

–       400 gram rundergehakt
–       2 stuks courgette
–       3 verse knoflooktenen
–       3 gemiddelde uien
–       2 tomaten
–       Pijnboompitten (eventueel)
–       3 stuks zongedroogde tomaten
–       2 eetlepels honing
–       2 blikjes tomaten puree (2×70 gram, ik gebruikte er 3)
–       1  “volle” eetlepel sambal oelek
–       50 gram parmezaanse kaas
–       4 eetlepels ketjap manis
–       100 milliliter halfvolle melk
–       100 gram geraspte oude kaas

Kruiden:

–       Italiaanse kruiden
–       Cajun kruiden
–       Peper

Hoe maak je het?

  • Zet ten eerste de heteluchtoven aan op 180 graden
  • Bak de grofgesneden ui met de fijngesneden knoflooktenen en zongedroogde tomaat.
    De olie die uit de gedroogde tomaat komt is ruim voldoende om in te bakken.
  • Als de ui naar tevredenheid gebakken is voeg je het gehakt toe samen met de ketjap en de kruiden. (Hoeveelheid kruiden naar eigen smaak toevoegen)
  • Wanneer het gehakt gaar is kan de tomaten puree en de melk toegevoegd worden.
  • Breng de saus rustig aan de kook
  • Snij ondertussen de courgettes in plakken van circa 3 mm.
  • Vergeet niet regelmatig de saus te roeren en indien de saus wat aan de dikke kant is wat water toe te voegen.
  • Voeg de honing en sambal toe na het zachtjes inkoken van de saus
  • Vlak voor het “assembleren” van de lasagne moeten de grof gesneden tomaten nog aan de saus toegevoegd worden.
  • Begin met het vullen van de ovenschaal in dunne lagen van eerst saus, dan plakjes courgette. Probeer ook enigszins vooruit te plannen hoeveel lagen je gaat maken. Dit zodat je niet halverwege een laag zonder courgette komt te zitten.
    De courgette plakken hoeven niet van tevoren gegrild te worden. Er komt wel wat vocht uit de plakken dus de saus mag redelijk dik zijn. Zorg dat de plakken courgette elkaar deels overlappen om een goede stevigheid te creëren.
    Verdeel de parmezaanse kaas tussen verschillende lagen.
  • De bovenste laag bestaat uiteraard uit een goede laag kaas. De oude kaas is te vervangen door bijvoorbeeld mozzarella als je in een echte gezonde bui bent.
  • De lasagne moet ongeveer 50 minuten de oven in. Je zou er dus over kunnen denken om de kaas er pas later op te doen. Anders heb je de kans dat de kaas licht verbrand.
  • Voor het lekkere kun je er uiteindelijk ook nog een handje geroosterde pijnboompitten overheen strooien. Deze kunnen in de gezonde bui uiteraard ook weggelaten worden.

Eet smakelijk.

Bedankt Pim2!
Geniet ervan!

Liefs Marloes

Melk Courgette Cajun kruiden Tomatenpuree Pijnboompitjes Gehakt Knoflook Honing Italiaanse kruiden Kaas Ketjap Tomaat Gedroogde tomaat Parmazaanse kaas Ui Sambal Peper lasagne

Volg je mij ook al op FacebookInstagram ?!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s