Eet dagboek + uitdaging

Ha luitjes,

Ik ben er lekker even een weekje tussen uit geweest. Ik ben met mijn familie op ski vakantie geweest. Heerlijk om er zo even tussen uit te zijn en te genieten van de natuur en elkaar.
Genieten jullie mee:

Vakantie is vakantie en dan laat ik (bijna) alle remmen los. Ik hou er echt niet van om ‘moeilijk’ te doen op vakantie en eet gewoon wat de pot schaft! Oké, en nog wat chocola, chocolademelk en chipjes.. [hihi]
Afgelopen week zijn we weer back to basic gegaan en dat vind ik ook heerlijk!

Ik wil jullie eens een kijkje geven in mijn eet patroon. Ik hoop je te inspireren met lekkere recepten en dat gezond eten makkelijk en lekker kan zijn.

Maandag 15 februari

Ontbijt:
Havermout met steranijs, appel en kaneel.
[Ik kookte de steranijs mee met het water en de havermout]
Tussendoor:
Minolia
Lunch:
2 [zelf gesneden] boterhammen met kalkoenfilet
[Ik kocht bij de winkel ongesneden brood en sneed het zelf. Lekker dik.. zoals vroeger bij mijn ouders thuis. Lekka!]
Tussendoor:
2 zelfgebakken healthy koekjes.
[Het recept zal ik snel online plaatsen. Vandaag had ik vrij en had ik lekker de tijd om te bakken. Als je 1 x per week een soort bak dag houdt dan kan je die komende week lekker gezond snoepen.]
Diner:
Maaltijdsalade met tonijn
[Als manlief avonddienst heeft dan eet ik vaak makkelijk en maak ik vaak een maaltijdsalade met tonijn, kip of spekjes.]

Dinsdag 16 februari

Ontbijt:
Havermout met appel, kaneel, citroenrasp en beetje sap.
Tussendoor:
2 mandarijnen
Lunch:
4 crackers met mosterd, kaas, ei en rucola.
[De eieren had ik al afgebakken toen ik de salade gisterenavond maakte. Daardoor kon ik het makkelijk mee naar school nemen.]
Tussendoor:
Paar wortels en 1 stukje turks fruit van iemand die jarig was op school.
Diner:
Zoete aardappel frietjes met sla hamburger.
[Aanradertjeeee!]

Woensdag 17 februari

Ontbijt:
Havermout met appel, kaneel en noten.
Tussendoor:
Te druk aan het werk dus geen tijd voor een tussendoortje.
Lunch:
2 [zelf gesneden] boterhammen met pindakaas en kaas
Tussendoor:
1 rode paprika, handje chipjes van een collega
Na mijn werk 2 zelfgebakken koekjes.
Diner:
Ovenschotel van pangafilet. Met prei, champignons, ontbijtspek en kaas.

[vandaag geen foto’s.. druk met werk en het avond eten leek wel een oorlogje en omdat we zo’n honger hadden geen zin om een mooie foto te maken..]

Donderdag 18 februari

Ontbijt:
Havermout met appel en kaneel.
[Vandaag maakte ik havermout met melk ipv water.]
Tussendoor:
2 mandarijnen en 1 zelfgebakken koekje
Lunch:
Tosti, 1 wentelteefje een gebakken ei en een beetje salade
[Dit kregen we op school en kon ik niet weerstaan ;)]
Tussendoor:
Wortels
[Naar school neem ik vaak wortels mee, deze schil ik voordat ik naar school ga]
Diner:
Preisoep met 1 meergranen broodje met kalkoenfilet
[Donderdagavond is mijn sportavond en eten we vaak een lekker soepje. Ik eet dan soep omdat als ik ’s avonds na het eten sport heel snel last van pijn in mijn zij krijg. Daarom eet ik iets lichts.]
Tussendoor: Handje pepitamix [nootjes]


Vrijdag 19 februari

Ontbijt:
Havermout met appel en kaneel.
Tussendoor:
2 mandarijnen en 1 zelfgebakken koekje
Lunch:
Restje preisoep van gisteren + 2 crackers met kalkoenfilet.
[Vaak maak ik te veel soep en eet ik dat een andere dag als lunch.]
Tussendoor:
Handje rozijnen
Diner:
Kip pilaf met parelgort


Zaterdag 20 februari

Ontbijt:
Havermout met appel, kaneel, sesamzaadjes en lijnzaad
Tussendoor:
1 mandarijnen en 1 zelfgebakken koekje
Lunch:
Omelet met roerbakgroente en 2 crackers met pindakaas en appelstroop
Tussendoor:
Vandaag was ik heel de dag weg omdat ik samen met nog een paar meiden                                de kledingruil in Dordrecht organiseer. We moesten alles klaarzetten dus                                  ik had het te druk voor een lekker tussendoortje. 😉
Diner:
Macaroni met roerbakgroente en couscous salade en een fruityoghurt toetje.

Na de kledingruil zaten we nog lekker uit te puffen en heb ik nog een stukje brownie gegeten, een paar wortels en een beetje couscous salade wat nog over was. Ah, wat is het toch lekker als het laat is en je hebt hard gewerkt om dan lekkere dingen te eten.. Kennen jullie dat gevoel?

DSC02387.JPG

Zondag 21 februari

Ontbijt:
Havermout met appel en kaneel.
Tussendoor:
[Laat ontbeten dus geen tussendoortje]
Lunch:
2 zelfgesneden boterhammen met pindakaas en kipfilet
Tussendoor:
2 stukjes 72% pure chocola
Diner:
Gevulde paprika met rijst en als toetje verse ananas.
[Meestal doe ik dit met quinoa maar die was op dus dan maar basmati rijst]

 

Ik maak eigenlijk altijd een planning IMG_20160221_222146.jpgwat ik de komende week ga eten. Dit kan nog wel eens iets verschuiven in de week maar dit helpt mij wel.

Je ziet dat ik elke ochtend havermout eet met appel en kaneel. I love it. Nooit gedacht dat ik dit zo lang lekker zou vinden, want ik raak toch best snel uitgekeken op dingen. Heel soms ontbijt ik met yoghurt en granola.

Deze week had ik mandarijnen gekocht en die eet ik dan vaak als tussendoortje omdat ik zo’n hele zak koop en Pim ze niet lust. Maar dat verschilt ook vaak tussen een sinaasappel, minolia, mandarijnen, mango, [als het seizoen ervoor is] aardbeien.

Ik merk dat als ik om de 2 á 3 uur eet dat mijn honger gevoel constanter blijft. Als ik ontbijt en pas bij de lunch weer eet merk ik dat ik bij de lunch veel meer ga eten dan normaal.

Ik probeer zo gevarieerd mogelijk te eten. Maar zoals je ziet ben ik wel flexibel. Als ik buiten de deur eet dan doe ik niet moeilijk en eet ik gewoon wat de pot schaft. En soms als Pim en ik geen zin hebben om te koken, na een dag hard werken dan staat bij ons de frietpan wel eens aan hoor. Ik probeer me te houden aan de 80-20 regel.

Ik vond het leuk om een hele week bij te houden wat ik at. Ik merk dat het echt goed is, ik werd me echt bewust wat ik allemaal in mijn giegel stop of wil stoppen! En dan na denk.. ehm eet ik dit omdat ik nu zin heb om iets te eten of omdat ik echt honger heb.
Ik daag je uit ; hou jij eens een week bij wat je eet. Het maakt je bewust van wat je eet!

Be fit and inspired
x Liefs Marloes

 

 

 

2 gedachtes over “Eet dagboek + uitdaging

  1. Hoi Marloes,

    Ik eet tegenwoordig ook af en toe havermout in plaats van boterhammen ’s ochtends. Dit bevalt me heel goed, maar ik hou best van variatie, dus ik eet vaak ook gewoon mijn boterhammen. Ik lees dat jij dit met water maakt. Hoe precies? Ik heb nu lekker makkelijk de 7-granen pap van de Aldi, en een pak Havermout met maple syrup (Instant). (Natuurlijk niet heel gezond, maar ik ben allang blij dat het minder calorieën is dan mijn boterhammen). Bij allebei doe ik melk in een kommetje en dat dan in de magnetron. Ik ben nu wel benieuwd naar hoe jij dit maakt, en of je nog tips hebt.

    Groet,

    Tirza

    Like

    • Hoi Tirza, het is inderdaad heel goed om te variëren. Ik hou ook nog erg van boterhammen dus die eet ik ’s middags ook gewoon. Ik ken die 7-granen pap niet dus kan er ook niet echt een mening over vormen maar ik zou zeggen lees de ingrediënten lijst goed door, suikers heeft ook schuilnamen zoals glucose/fructose stroop. Ik maak mijn havermout inderdaad met water. Dit komt omdat ik dit vanaf het begin al zo doe. Ik hou van makkelijk en als ik het met water maak dan kan ik het water al koken in de waterkoker en dit scheelt tijd! Melk komt uit de koelkast dus voordat dat aan de kook is duurt het even. Melk is wel meer romiger. Omdat ik het met water doe is het niet zoet en doe ik er wel wat zoetstof bij. Hoe meer water hoe langer je het laat koken hoe ‘zachter’ de havermout van structuur.
      Mijn moeder die maakt 1x per week een pan met haar havermout (met soyamelk) en die laat ze dan lekker lang koken en als het klaar is laat ze die afkoelen. Ze bewaart dit in de koelkast en pakt er ’s ochtends een deel van en doet dit even in de magnetron. Dat scheelt weer tijd ’s ochtends.
      Ik krijg veel vragen over mijn havermout dus zal er snel wat meer over delen op mijn blog! Ik zou zeggen, probeer eens wat en kijk wat voor jou het lekkerste en handigste is! Liefs Marloes

      Like

Plaats een reactie