Gezonde BBQ recepten

Het is zomer in Nederland.. Dat betekend ; regen, regen en nog eens regen. Ik word er gek van. Ik kreeg gewoon zin in pepernoten.. Maaaaar de zon laat zich weer even zien en de komende dagen is het even mooi weer. FIJN! Ik geniet daar echt van.
Het liefste zit ik dan in de tuin om lekker te eten. Ik hou van eten en vooral als het buiten is. Zo’n lekkere zomeravond met vrienden in de tuin BBQ’en.

BBQ’en is op zich niet heel ongezond maar vaak overdrijven we.. 1 heel stokbrood per persoon, 4 of 5 stukken vlees per persoon. Waarom? Dat doen we toch bij het normale avondeten ook niet? Je kunt het heerlijk aanvullen met groente of een salade. En neem in de plaats van vet vlees eens vis, in vis zitten goede vetten.

Dus vandaag deel ik een aantal recepten die lekker en gezond(er) zijn voor op de BBQ. Ik schreef er ook al een blog over op We definitely  met een aantal heerlijke recepten zoals : Aubergine rolletjes, regenboog groente spiesjes, zalm-citroenspiesjes, kip-pesto spiesjes en gegrilde banaan.

 

Vandaag geef ik jullie nog 3 recepten:

Ravigottesaus met gegrilde zoete aardappel, knoflooksaus en kip spiesjes met pindasaus. Heerlijk, echte aanraders!


Ravigottesaus met gegrilde zoete aardappel

zoete aardappel voor de bbq

Ravigottesaus
Ingrediënten:
– 3 eetlepels mayonaise of yogonaise
– 2 lepels fijngesneden peterselie
– 1 lepel fijngesneden dragon
– 1 lepel fijngesneden kervel
– 1 lepel fijngesneden bieslook
– (eventueel drupje zoetstof)

 

Meng alles met elkaar.

DSC03137.JPG
Gegrilde zoete aardappel

Ingrediënten:
– 3 zoete aardappelen
– 3 eetlepels olijfolie
– 1/2 citroen
– 2 eetlepels fijngesneden peterselie
– Snufje cayennepeper
– Peper en zout

DSC03186

Hoe maak je het?
Boen de schil van de zoete aardappel goed schoon. Snij het in dikke plakken en deze plakken in repen. Kook de zoete aardappels totdat ze net gaar zijn en je met een vork er makkelijk in kan prikken. Laat even afkoelen.
Rasp de citroen en meng dit met de olijfolie, cayennepeper, peper en zout. Smeer dit met een keukenkwastje op de zoete aardappelen. Grill dit ongeveer 2 minuten aan beide kanten op de BBQ. Strooi er wat peterselie overheen en serveer met de ravigottesaus. Heerlijk!

 

Kip spiesjes met pindasaus

DSC03220

Ingrediënten:
Voor 4 spiesjes en de pindasaus

– 250 gram kip
– 3 eetlepels (suikervrije) pindakaas
– Ketjap
– 2 knoflookteen geperst
– melk (totdat het de goede dikte heeft)
– Peper en zout
– Chayennepeper

Hoe maak je het?
Snij de kipfilet in blokjes. Maak een marinade van ketjap, knoflook, peper, zout en cayennepeper. Laat de kip hierin minimaal een half uur marineren.
Rijg de gemarineerde kip aan de stokjes en gril dit op de BBQ tot dat ze klaar zijn.

Maak de pindasaus door de pindakaas en een scheut melk in een pannetje. Pers de knoflook en doe die erbij. Op smaak brengen met ketjap, peper, zout en cayennepeper.
Serveer direct.

DSC03205

 

Knoflooksaus

Verse knoflooksaus is gewoon het allerlekkerste maar helemaal niet moeilijk te maken.

Ingrediënten:
– 4 knoflook tenen
– 400 ml mayonaise of yogonaise
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel sambal
– peper en zout
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– scheutje citroensap

Pers de knoflook teentjes uit en meng alles door elkaar.

knoflooksaus

 

Eet smakelijk en geniet van het zonnetje!

x Liefs Marloes

Volg je mij ook al op FacebookInstagram ?!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s