5 ideeën voor 2016

Bye Bye 2015.. hello 2016

Wauw, wat gaat een jaar snel. Met de kerstdagen achter de rug en 2016 op de loer kijk ik toch nog even terug op 2015.
Wat een mooi jaar was dat. Een jaar vol met verrassingen. Wie had begin 2015 gedacht dat ík een hond zou nemen? Of de bijbelschool zou gaan doen? Of vaste uren zou krijgen in de kinderopvang?

Hoe kijk jij terug op 2015? Was het een mooi jaar? Welke momenten waren waardevol? Dromen uitgekomen? Voornemens behaald? Lastige tijden?

Ik kijk uit naar wat 2016 gaat brengen. Ik wil bewust genieten. Van de momenten nu en die gaan komen.

Daarom geef ik je 5 ideeën om 2016 mee te beginnen, om van elk moment te genieten. Lees je mee?

5 ideeën voor 2016

1.Maak een geniet-momentjes-pot

Ik ben alweer 1 jaar aan het bloggen. Vorig jaar januari kwam mijn eerst blogbericht online met daarin een DIY idee waar ik zo van hou. De geniet-moment-pot. Lees het bericht hier en begin jij dit jaar ook?

hoogtepuntenpotje

Ik had een polaroid camera gekocht en wilde elk mooi moment vastleggen met een foto en deze in de geniet-momentjes-pot doen. Dit was in praktijk toch iets lastiger omdat ik die grote, massale camera niet elk mooi moment bij heb. Maar mijn telefoon heb ik eigenlijk wel elk moment bij vandaar tip 2:

2.Maak elke dag een foto – app

Ik hou van foto’s.. foto’s foto’s en nog meer foto’s. Hoe meer hoe beter. Heerlijk om ze ook terug te kijken. Afgelopen week stond het sd kaartje in mijn telefoon (16 gb) weer helemaal vol met foto’s. Tijd om ze op mijn pc te zetten. Super leuk want dan kan ik weer eens lekker neuzen wat ik dit jaar allemaal heb meegemaakt. Foto’s van haren knippen, bleekselderij project tot brownie(onze lieve hond).

Maaaaaaaarr.. nu nog makkelijker download deze app : room for thought. Leuke app waarin je elke dag een melding krijgt om een foto te maken. Dus elke-dag-een-foto-dagboek. Hoe leuk?!!
Enige jammere aan deze app is dat je maar 3 seconden hebt om een foto te maken en je de foto niet opnieuw kan maken.. De camera moest draaien maar dat deed hij niet. Zo zag mijn 2e kerstdag foto er dus uit:

IMG_20151226_184452

MISLUKT haha 😉

3. One line a day – dagboek

Ik hou van dagboekjes.. Ik hou van schrijven.. ik hou er al helemaal van om dat dan over een jaar terug te lezen. Hoe leuk is het als je kan lezen wat je een jaar geleden voor gekke dingen mee hebt gemaakt.. Misschien vind ik dat zo leuk omdat ik alles zo snel vergeet.

Dit One line a day dagboekje kocht ik als cadeautje voor een vriendin maar vond ik té leuk om alleen maar weg te geven. Dus kocht ik er ook een voor mijzelf. 

One line a day


Je kunt ieder moment beginnen en je vult zelf het jaartal in. Je schrijft iedere dag 1 regel [dat kunnen wij wel toch] wat je die dag hebt gedaan of mee gemaakt hebt. Op 1 bladzijde passen 5 regels dus 5 jaar.
Hoe leuk is het om te zien dat ik vandaag : me zorgen maak om brownie(onze hond) omdat hij zich niet lekker voelt. En over 5 jaar maak ik me misschien wel zorgen omdat ik ons [eerste of misschien wel tweede] kindje dat zich niet zo lekker voelt. Lijkt me zo leuk om terug te lezen. Ik begin 1 januari 2016. Doe jij mee? Ik kocht mijn one day a line boekje bij bol.com

4. Wensballon

Vorig jaar met kerst had ik voor mijn schoon familie een wensballon gekocht. Deze hebben we samen opgelaten en een wens gedaan. Laatst dacht ik terug aan dit moment en aan mijn wens. Wat had ik gewenst? Ik moest even diep graven.. Wat was mijn wens voor 2015?
Na even graven wist ik het weer : Mijn wens was dat ik meer vastigheid mocht krijgen op mijn werk. Sinds september heb ik een nieuwe baan, 5 minuten fietsen van mijn huis, 16 uur op mijn contract én super lieve collega’s. Én perfect te combineren met de bijbelschool. Dit had ik toen echt niet durven wensen.

Super leuk om een wensballon te kopen en met je familie of vriendin tijdens oud en nieuw de lucht in te laten gaan. Ik kocht de wensballonnen gewoon de bij de action.

Wat is jou wens? Waar droom jij van?

Never stop dreaming

5. Schrijf een brief aan 2016

Ik zou dit jaar ook weer een wens willen doen. Maar nu ga ik het anders doen. Ik ga een brief aan 2016 schrijven.

Waar droom ik van in 2016?
Wat gaat 2016 mij hopelijk brengen?
Wat zijn mijn voornemens die ik in 2016 wil gaan doen?
Waar wil ik in 2016 meer aandacht aan besteden?

Dit waren 5 ideeën om 2016 mee te beginnen. Vond jij ze leuk? Klik dan hieronder op de ster [Like]
Ga jij wat doen met één of meerdere ideeën? Ik ben benieuwd welke, laat je het weten?

Ik wens jullie alvast een spetterende jaarwisseling. Dat 2016 hele mooie momenten mag gaan brengen, waarin je wensen en dromen zullen uitkomen. Geniet van alle mooie momenten en mensen om je heen.
Ene.. niet téveel oliebollen eten he 😉

Liefs Marloes en see you in 2016

Volg je mij ook op FacebookInstagram ..