Anijs cake

Laatst vond ik anijszaad bij de toko. Ik hou heel erg van anijs smaak. Gestampte muisjes, sterrenmunt thee, beschuit met muisjes; heerlijk!

Dus toen ik deze anijscake van de bakkende buurvrouwen tegen kwam moest ik hem uitproberen!
Ik vond hem wel een tikkeltje droog dus ik zou er nog een ei in doen en misschien nog een beetje meer melk. Zelf heb ik er ook cacao bij gedaan. De link naar het oorspronkelijke recept vind je onder aan de pagina.

20160313_140116
Anijscake met een vleugje cacao

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 250 gram dadels zonder pit
  • 250 ml melk (naar keuze)
  • 2 el baking soda
  • 1 ei
  • 2 eetlepels cacao
  • snufje zout
  • ½ tl kaneel
  • 1 eetlepel anijszaad, gemalen (kocht ik bij de toko)
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gember
  • ½ tl anijs
  • ¼ nootmuskaat
  • Mespunt peper

(Laatste 6 ingrediënten kan je ook vervangen voor speculaaskruiden)

 

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakeblik in
Week de dadels minimaal 10 minuten in gekookt water
Meng alle droge ingrediënten in een kom
Maal de dadels tot moes samen met een scheut melk en het ei.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng het geheel goed
Vul de cakevorm en bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven
Controleer met een satéprikker, prikker moet er vrij schoon uitkomen
Laat de cake volledig afkoelen, bewaar de cake in de koelkast

Eet smakelijk!

Oorspronkelijk recept van de bakkende buurvrouwen

x Liefs Marloes