Boekweitpannenkoek spiesjes met fruit

Dit is ook een heerlijk recept voor een high tea. Maak een gezonde pannenkoek, besmeer deze eventueel nog met suikervrije jam. Rijg ze aan een spiesje met lekker fruit en je pannenkoek fruit spiesjes zijn klaar.

Pannenkoek spiesjes met fruit

Ingrediënten voor 4 st.
100 gr. boekweitmeel
2 eieren
300 ml melk
Snuf zout
Olie om in te bakken

Zo maak je het
Meng het boekweitmeel met een snuf zout.

Voeg de eieren één voor één toe en klop er met een garde een kleverige bal van.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes. Het moet een beslag worden dat als een lint van je garde loopt, is het nog te dik, voeg dan wat extra melk toe.

Laat een koekenpan goed heet worden. Vaak mislukt de eerste pannenkoek, omdat de pan dan nog niet heet genoeg is.

Verhit een klontje boter of scheutje olie in de pan.

Verdeel een lepel beslag over pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is.

boekweitpannenkoek

Oorspronkelijke recept van uit paulines keuken

x Liefs Marloes

 

Advertenties