Broccoli quinoa

Soms heb ik echt géén zin om te koken na een dag hard werken.. Heb jij dit ook wel eens? Nu het lekkerder weer wordt en de zomer toch langzaam begint te komen, wil ik toch weer wat meer opletten en niet als ik geen zin heb om te koken de frietpan aanzetten.. Ja dat doe ik ook regelmatig. Erg he.. erg lekker en makkelijk.

Afgelopen week maakte ik een snelle, makkelijke en gezonde hap. Deze was echt lekker dus deel ik hem gewoon met jullie!

DSC02655

Ingrediënten:
(voor 2 personen)
– 1 broccoli
– 150 gram quinoa
– 200 gram champignons
– Spekjes of 200 gram kip
– 1 teen knoflook
– 1 bouillonblokje
– Feta
– Gedroogde tomaten
– Peper en zout
– Chilipoeder

Hoe maak je het?
– Snij de broccoli met deel van de stronk in stukken en kook dit ongeveer 3 minuten.
– Doe de quinoa in een pan en breng dit aan de kook met het bouillonblokje.
– Bak de spekjes of de kip in blokjes in een pan (kruid de kip lekker met kruiden).
– Snij de champignons en bak deze mee.
– Maal de broccoli in kleine korrels (geen puree)
– Als de quinoa gaar is, giet dan het laatste water af.
– Pers 1 teentje knoflook uit en voeg bij de quinoa.
– Strooi wat peper, zout en chilipoeder over de quinoa en broccoli.
– Snij de feta en gedroogde tomaten.
– Meng de broccoli met de quinoa, spekjes, champignons, feta en gedroogde tomaten.

DSC02654

Easy, lekker en gezond wat wil je nog meer na een dag hard werken?
Eet smakelijk!

Liefs Marloes

Volg je mij ook al op FacebookInstagram ?!