Carrot cake

hooray

Hallo lieve lezers,

Alweer één jaar geleden schreef ik mijn eerste blogbericht. Inmiddels ben ik 41 blogberichten verder en daar ben ik heel erg blij mee. Ik vind het steeds leuker om te bloggen. Soms is het zoeken naar tijd om een recept te bedenken, uit proberen, fotograferen en een bericht te schrijven. Maar ik ben blij met leuke en lekkere recepten die ik heb mogen bloggen.

Het best bekeken bericht is de spinazie schotel. Deze maak ik bijna elke week nog. Heerlijk, gezond en lekker makkelijk!

De komende tijd zou ik wel meer leuke DIY’s willen bloggen dus ik hoop dat ik wat meer tijd vind om leuke dingen te bedenken en met jullie te delen.

Nu.. een klein feestje omdat mijn blog 1 jaar bestaat. Dat vier ik met een gezonde carrot cake. Natuurlijk deel ik met jullie het recept! ENJOY!

CARROT CAKE

IMG_20160117_180254

Ingrediënten:

Voor 1 dubbel taartje met een springvorm van 16 cm:

  • 200 gram wortels
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosmeel*
  • 4 eieren
  • 3 eetlepel kokosolie
  • 20 dadels
  • 4 theelepels kaneel
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Snufje zout
  • Snufje nootmuskaat
  • Half vanille stokje
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl baking soda
  • 70 gram walnoten
  • 70 gram pecan noten
  • handje pompoenpitjes

*Ik kon nergens (beetje betaalbare) kokosmeel vinden dus heb ik bij de toko, je hebt het ook in de supermarkt, kokosrasp gekocht. Dit deed ik in de blender en maalde ik tot meel. Ik zeefde het nog even en had daarna kokosmeel.

Topping

  • 500 gram griekse yoghurt
  • 2 eetlepels suikervrije jam*
  • Zoetstof/honing

Je kan het eventueel ook zonder suikervrije jam doen maar ik deed dit door de middelste laag van de ‘topping’. Was heerlijk!

Hoe maak je het?

Je bakt 2 losse taartjes. Doe dus de hoeveelheid van de ingrediëntenlijst hierboven door de helft. Voor de duidelijkheid zal ik de hoeveelheden hieronder bijzetten!

– Verwarm de oven voor op 175 graden

– Bedek de onderkant van de springvorm van bakpapier en vet de zijkant in met kokosolie en zet in de koelkast.

– Ontpit 10 dadels en laat dit in lauw warm water weken.

– Schil en rasp 100 gram wortel, laat uitlekken. (Of knijp beetje uit)

– Mix de 50 gram kokosrasp tot meel en zeef dit nog eens.

– Weeg 50 gram amandelmeel af.

– Smelt 1,5 lepel kokosolie

– Rasp een halve sinaasappel (of alvast de hele voor het andere taartje)

– Mix de eieren met de dadels in de keukenmachine.

– Voeg de 1,5 lepel gesmolten kokosolie hierbij.

– Voeg de kokos- en amandelmeel bij elkaar.

– Doe hierbij 1 theelepel bakpoeder en 1 theelepel baking soda.

– Doe hierbij een snufje zout, nootmuskaat, 1 grote theelepel kaneel en het merg van een half vanille stokje.

– Voeg de ei-dadelmix bij de droge ingrediënten.

– Hak de 45 gram walnoten en 45 gram pecan noten grof en schep deze erdoor heen.

– Gooi er nog een handje pompoenpitjes doorheen.

– Schep nu de wortel er nog doorheen.

– Vul de springvorm met het beslag.

– Zet het nu ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Als een sate prikker en droog uitkomt is het taartje goed.

Maak ondertussen de volgende klaar zodat die ook meteen de oven in kan als de 1e klaar is.

Topping

– Doe ongeveer 250 gram griekse yoghurt in een schaaltje en meng met zoetstof/honing.

– Doe in een ander schaaltje 3 eetlepels griekse yoghurt in een schaaltje met 2 scheppen suikervrije jam. Dit is voor de laag tussen de 2 taartjes.

Als de 2 taartjes beide helemaal zijn afgekoeld.

– Leg 1 taart op je taartplateau.

– Doe hierover heen een dikke laag van de yoghurt-jam mix.

– Leg het 2e taartje er boven op en dek af met nog een mooie laag met de griekse yoghurt.

– Garneer het nog met wat pompoenpitjes of walnoten en.. enjoy!

Tip:

– Doe de topping er pas op als je je taartje gaat serveren/eten. Als je het te lang erop laat zonder de taart te eten wordt je taart beetje nattig.

Geniet ervan!

x Liefs Marloes

Hou mijn blog in de gaten voor tips om je goede voornemens vol te houden!