Carrot cookies

Oh wauw deze koekjes zijn een aanrader! Lekkere vervanging van een carrot cake en ideaal tussendoortje! Maken dus!

Carrot cookies

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 koekjes

  • 130 gram havermout
  • Rasp van 2 grote wortelen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 appel
  • 5 dadels/honing
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1,5 theelepel kaneel
  • Handje gemengde noten
  • Handje cranberry’s/rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de dadels, zonder pit, even in lauw water wellen.

Maal de havermout in een blender.
Rasp ondertussen de appel, de wortelen, de sinaasappel en voeg dit bij de havermout.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Voeg de kaneel, speculaaskruiden bij de havermout.
Hak de noten wat kleiner en meng dit met de cranberry’s bij de havermout.
Mix de dadels met de kokosolie in een blender en voeg bij het ‘beslag’. Stukjes dadels kunnen ook.  

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het ‘beslag’ ongeveer 12 koekjes en leg deze op de bakplaat.
Stop ze voor 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Oorspronkelijk recept van Chickslovefood

x Liefs Marloes

Advertenties