Chocolade muffins

Deze chocolade muffins maakte mijn moeder. Erg lekker! Meestal hou ik niet zo van banaan als zoetmiddel maar hier is het niet heel overheersend.

Healthy chocolade muffins

Ingrediënten
Voor ongeveer 6 muffins

  • 1 ei
  • 2 x eigeel
  • 100 gram havermout
  • 15 gram cacao poeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 rijpe banaan
  • snufje zout
  • 1 tl zoetstof of 4 eetlepels honing

  • Muffin vormpjes

20160313_140147

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren met een handmixer/keukenmachine voor een minuutje.
Meng in een aparte kom de meel, cacao, bakpoeder en het snufje zout.

Prak vervolgens de banaan met een vork.
Doe de banaan en de zoetstof bij het opgeklopte ei en mix dit ook door

met de mixer.
Doe het meel/cacao mengsel bij je eimengsel en mix dit ook weer goed door.

Giet dit in je vorm en zet dit zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat hem geheel afkoelen voordat je ze losmaakt.

Eet smakelijk.
Ook ideaal als tussendoortje. Bak ze aan het begin van de week en neem ze mee naar je werk! Gezond snoepen.

x Liefs Marloes