Citroen-mousse taartjes

Moet jij het nagerecht verzorgen tijdens kerst? Of moet jij voor, hoofd én nagerecht verzorgen? Soms halen we veel werk op ons nek.

Laat me je helpen. Met dit nagerecht sla je 3 vliegen in 1 klap :
– Het is makkelijk ; je kunt het namelijk al eerder klaarmaken. In totaal ben je 30 minuten bezig en je kan het ideaal in de koelkast bewaren.
– Het is gezond.. of ja, gezonder dan alle taartjes, cakejes of mousse die we normaal eten.
– Het is heerlijk en ziet er super mooi uit. Perfect kerst toetje!

Ben jij al om?

Wacht.. kijk eerst hier naar

DSC01749

Ben je nu om? Ik zeg koop snel de ingrediënten en ga aan de slag!

Citroen-mousse taartjes
Voor 4 personen
Tijd : Ongeveer 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 250 gram volle kwark
  • 150 ml slagroom (ongeslagen)
  • 100 gram havermout
  • 2,5 eetlepel kokosolie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 1/2 tl koekkruiden
  • (Eventueel) zoetstof/honing/agavesiroop
  • 4 kookringen (Heb je deze niet liggen? Ze zijn nu te koop bij de Lidl.. geen tijd om ze nog te halen? Misschien kun je een leeg langwerpig blik gebruiken. Be creative!

DSC01747

Maak eerst de bodem:
– Verwarm de oven voor op 175 graden
– Maal de havermout in de keukenmachine tot meel (bijna meel)
– Verwarm in de magnetron de kokosolie
– Meng de gesmolten kokosolie met de havermeel en met de kaneel, koekkruiden en eventueel zoetstof/honing/agavesiroop.
– Vul een bakplaat met bakpapier.
– Vul de kookring met een laag en druk het aan met de stamper.
– Doe dit nu 10-15 minuten in de oven.
– Laat afkoelen..

Voor de citroen mousse:
– Klop de slagroom op (zorg dat de kom vet vrij is)
– Was en rasp de 2 citroenen
– Pers de 2 citroenen uit.
– Meng de kwark met de citroenrasp, het sap en met een scheutje zoetstof/honing/agavesiroop.
– Meng de slagroom er voorzichtig doorheen.
– Vul de afgekoelde kookringen met de mousse en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

TIP:

Wil je de mousse nog steviger voeg dan 2 gelatine blaadjes toe. Laat ze 5 minuten weken in koud water en verwarm ze mee met het citroensap. Laat dit afkoelen voordat je het met de kwark mengt.

DSC01750

Liefs Marloes

Volg je mij ook al op FacebookInstagram ?!