Crisis?!

In tijden van crisis moet je creatief zijn. Dus heb ik wat projectjes.. kijken jullie even mee?!

Bleekselderij

Bleekselderij verder laten groeien

Bleekselderij recyclen

Bleekselderij

Groei bleekselderij

Wordt vervolgd.. 😉
____________________________________________________________________________________________________

UPDATE

Het is alweer even geleden maar hier is dan even een update van mijn experiment. Wat denk je?? HET WERKT. Mijn bleekselderij is zo goed aan het groeien. Na een week heb ik hem in de tuin gezet en nu doet hij het zo goed. Kijk zelf maar:

bleekselderij

bleekselderij opnieuw laten groeien nieuwe bleekselderij

Wordt vervolgd!

Andijvie

uiteinde van andijvie

Anijdvie recyclen

Groei andijvie
Wordt vervolgd..

_________________________________________________________________________________________________

UPDATE

Helaas is dit andijvie plantje overleden. Ik heb hem iets te lang in het water laten staan waardoor hij ging schimmelen (oeps).. Als ik weer een andijvie heb dan ga ik het nog een keer proberen!

Wordt dus vervolgd!

Hoe gaaf is dit!? Groente recycling! Veel groente afval gooi je gewoon weg maar dat is dus nergens voor nodig. Dit is het begin van iets nieuws!

Probeer het zelf! Maak nu deze overheerlijke andijviesalade en hou het laatste stukje stronk over (ongeveer 4 cm). Doe het in een glas met een laagje lauw water en wacht! Good luck. Hou je me op de hoogte van jou in-tijden-van-crisis-plantje? 😉

Dit kan je dus met verschillende groente doen, zoals prei, sla, chinese kool, venkel en bosui.

Ik vind mijn projectje heel leuk. Het is zo leuk om, van iets wat je weg zou gooien, te zien dat het verder groeit als je het een beetje liefde en water geeft.

Zondag was ik bij Damn food waste in Rotterdam. Dit is een organisatie die voedselverspilling tegen gaat. Ze deelde een gratis lunch uit van alle groente die anders weg wordt gegooid! Zo gaaf.
Ik heb er gezellig met manlief rond gestruind, gekeken, vol bewondering geluisterd en geproefd.
Beleef je even mee?

image

image

Deze kruiden werden zelf gemaakt van het afval van groente. Wat je normaal weggooid bv de binnenkant van een paprika. Het werd eerst in een soort zak gedaan en daarna gedroogd en gemalen. Heel interessant en het was erug lekker!! Echt pure paprikapoeder. Dit deden ze ook met het pulp van bieten als je bietensap maakt. Aspergeschillen, wortelpulp en de klokhuis van een appel. Hmm. Jammer dat ik het thuis nog niet kan maken..

image

Vers tomatensoepje.

image

image

image

Hoe gaaf is dat ; kromkommer. Groente die door hun ‘looks’ weggegooid worden. Zonde vindt kromkommer en gebruikt juist deze beauty’s. Heerlijke soepen maken ze ervan!

Ook waren er nog spullen die je mee mocht nemen omdat ze anders weg werden gegooid (zonde dus!) Dit heb ik meegenomen:

image

Hazelnoten. Nu nog een goede notenkraker kopen. Ik ben benieuwd!

image

image

image

En hoe heten deze dingen? Ik wist niet dat je dit kon eten.. ik ken ze van mijn moeder die had ze geloof ik in de tuin maar die waren nog oranje, soort oranje lampionnetjes. Mijn moeder gebruikte ze als decoratie..
Nooit geweten dat je deze kon eten. Dus dat moest ik ook proberen. En wat lekker.. lekker zoet en een beetje zuur.
Heb jij deze wel eens geproefd en weet je hoe ze heten? Laat even een reactie achter! Ben benieuwd.

Wist je dat we per week ongeveer 1 kilo per persoon weggooien aan groenten. En dat dit ongeveer 50 kilo per jaar is. Nergens voor nodig toch?!
Hoe ga jij met je groente om?

X liefs Marloes

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s