Hartige scones

Scones met zonnenbloempitten

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 150 komijnekaas 20+ (geraspt)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 125 ml karnemelk

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Volkorenmeel, 1/2 tl zout, bakpoeder en helft van zonnebloempitten in kom door elkaar roeren. Van kaas 2 el bewaren, rest door mengsel scheppen. Geheel met olie en karnemelk (1 el achterhouden) tot stevig deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van ca. 2 cm dik. Met glas rondjes uit deeg steken. Rest van zonnebloempitten op bord strooien. Scones bevochtigen met wat karnemelk en vervolgens met beide kanten in zonnebloempitten drukken. Scones op met bakpapier bekleed bakblik leggen en rest van kaas erop strooien. Scones in midden van oven in 20 min. iets bruin bakken. Scones uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.

Hmm lekker met een plakje kaas.

Oorspronkelijk recept van de Albert Heijn

 

x Liefs Marloes