Hoe ik 12 kilo afviel..

Ik ben 12 kilo kwijt én op mijn streefgewicht van 65 kilo!

Sinds Mei 2014 ben ik bezig met sporten en gezond eten met als doel om af te vallen. Diëten en ik gaat niet zo goed samen. Dan denk ik meteen : Heel je leven diëten, dat hou je toch niet vol? Ik niet in ieder geval. Daarom vond ik iets wat bij mij past. Door het ‘vallen en opstaan’ van eerdere afval-pogingen wist ik waar mijn valkuilen lagen en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Vooral in mijn hoofd.. Als ik besluit om af te gaan vallen dan maak ik altijd een heel schema -ja, ja ik hou van plannen maar dit kan ook een valkuil zijn- welke dag ik, welke sport ging doen. Ik maakte ook een eetschema wat ik moest eten en wat ik vooral niét moest eten. In praktijk werkt dit voor mij niet. Ik begon altijd met goede moed maar als er één ding tussen kwam, waardoor ik dus achter liep op mijn schema, zonk de moed al in mijn schoenen en lukte mij het al niet meer om aan mijn schema te houden omdat ik ‘achter liep’.

In Mei 2014 woog ik 77 kilo, dit was vrij confronterend het ging al naar de 80 kilo toe.. pff dat wilde ik echt niet! Ik was ook echt niet happy met mijn lichaam, elke keer als ik mezelf in de spiegel zag deed het wat met me. Buik in.. en uit -fail- nope zo’n platte buik had ik niet.. Ik besloot dat ik er echt wat mee moest en wilde gaan doen! Maar wat? Er zijn zoveel diëten maar wat helpt nou?

Ik ben geïnspireerd door de zandloper en montignac. Ik begon niet helemaal radicaal dat werkt voor mij niet. Geen schema met wat ik wel en niet mag. Ik had wel een leidraad waar ik mij aan wilde gaan houden maar geen ‘ge-moet’. Als ik een keer een boterham met pasta wilde -hmmm- dan nam ik dat gewoon lekker. Zo ook met sporten; no skemaa’s ;).. maar ‘elke dag sportief’ was het motto/streven! Ik had bedacht om elke dag iets sportiefs te doen, dit kon ook een heerlijke zondagswandeling met Pim zijn of fietsen naar mijn werk (wel 45 min heen en 45 min terug!!) Insanity, hardlopen, zwemmen, fietsen, wandelen en skeeleren. Lekker variëren zodat ik het ook leuk blijf vinden! -Bijna- elke dag sportief met één dag rust, maar welke dag was dan rust? Dat mocht ik lekker zelf weten.
Als ik om 7 uur moet beginnen op mijn werk, dan raad jij vast wel welke dag mijn rustdag is?! NIET ZO MOEILIJK DOEN zei ik elke keer tegen mijzelf. Als ik een keer geen zin of tijd had dan sporte ik toch gewoon dan niet.. no problemo, geen man over boord, morgen weer een nieuwe dag. Nieuwe dag nieuwe kansen.. Deze knop moest echt even om in mijn hoofd. Maar oefening baard kunst!
In oktober gingen we 8 dagen naar Tunesië, 8 dagen eten eten en.. eten. Lekker genieten maar toen ik thuis kwam moest ik die knop weer even om zetten om te beginnen met sporten! Ik stel me dan in om het weer een week vol te houden en na die week zit ik weer helemaal in de sport-flow!

Dit is voor mij wat hielp, wil jij ook afvallen? Zoek dan iets wat bij jou past zodat jij hetGezonde chocolade taart vol gaat houden! Omdat ik toch wel trots ben op mijn prestaties heb ik een heerlijke gezonde chocolade mud pie taart gemaakt. Met kerst had ik een overheerlijke chocolade mud pie gemaakt maar dan een heerlijke ‘ongezonde’ versie. Maar waarom geen gezonde chocolade mud pie?! Het is natuurlijk leuker om nu juist deze gezonde chocolade mud pie te delen! Dus daarom heb ik deze heerlijke ‘gezonde’ mud pie bedacht! En hij komt heel aardig in de buurt van de ‘ongezonde’ versie!

Ik ‘zondig’ trouwens regelmatig hoor! Heb ooit gelezen dat ‘zondigen’ -een cheatmeal- juist goed is om je laatste kilo’s te laten verliezen. Dit geldt wel als je gezond eet en de laatste kilo’s kwijt wilt.. zie dit interessant artikel hierover! http://fitbeauty.nl/cheatmeals-helpen-bij-vetverlies-hoe-leptine-het-geheim/#more-10835

Hihi dit artikel gaat vaak door mijn hoofd als ik toch eens lekker op de bank beland met een zak chips. Dat is toch genieten!? Dat moet toch kunnen! En blijkbaar is het nog goed ook whiehoeee:) Nu, December 2014, ben ik op mijn streef gewicht maar ik stop niet met gezond eten en sporten. Oké, misschien iets vaker genieten van cheatmeal’s maar geen eind streep. Ik ben van gezond eten gaan houden. En van mijn lichaam. Ik kan zeggen dat ik blij ben met mijn lichaam, dat kon ik eerst absoluut niet zeggen. Om het even visueel te maken heb ik een before and after foto gemaakt en naast elkaar gezet:

gezond afvallen before and after foto's          before and after foto's

Ik hoop je geïnspireerd te hebben met mijn verhaal. Als je vragen hebt of tips nodig hebt?! Schroom niet om een berichtje achter te laten of te mailen op marloesthomassen@gmail.com
Ik help je er graag bij!

Het recept van mijn heerlijke en gezonde chocolade mud pie vind je hier.

gezonde mud pie

Volg je mij al op FacebookInstagram

x Liefs Marloes

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s