Kikkererwtenpannenkoeken met broccoli

Ik heb een heel klein groente tuintje. Ik heb 3 courgette planten, 3 broccoli en 1 tomatenplant. Oké en 1 braam en 1 framboos maar die zijn (nog) dood.
Wat rot plant die broccoli. Hij groeide als kool en op een gegeven moment dacht ik .. hmm wat een rare plant met allemaal gaten in het blad.. Toen ik iets beter ging kijken zag ik 5 rupsen op de plant. Ohh no, dat hoort dus niet. Één broccoli plant was zo aangevreten dat ik die er maar uitgetrokken heb. De andere was beetje geel dus dat vond ik ook niets en die heb ik ook weggegooid zodat ik aandacht voor die ene had die wel moest lukken en NIET opgegeten zou worden door die vieze rupsen.
Het duel tegen de rupsen is gelukt. Kijk hier mijn oogst:

Broccoli

Broccoli oogsten

broccoli plant

Ik heb nog nooit zo goed mijn broccoli gewassen als vandaag.. Voor mij de volgende keer toch maar een broccoli uit de winkel. 😉 10 x gemakkelijker en schoner, maar hij was wel erg lekker!

Een heerlijk recept met deze broccoli deel ik vandaag met jullie

Kikkererwtenpannenkoeken met broccoli:

kikkererwtenpannenkoek

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 Broccoli
  • 400 gram kip
  • 3 eetlepels ketjap
  • Olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 bakje champignons
  • chili vlokken / 1 pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 1 citroen

Voor de kikkererwten pannenkoeken

  • 1/2 liter water
  • 300 gram kikkererwtenmeel *
  • 1 ei
  • beetje zout
  • snuf kerrie poeder
  • snuf chili vlokken
  • snuf peterselie

* Ik koop kikkererwtenmeel bij de toko. Het heet gram flour. Zo ziet het eruit :

trs-kikkererwtenmeel-1kg1

Hoe maak je het?

Snij de kip in reepjes en doe het in een kom.

Meng het met de ketjap, scheut olijfolie, de uitgeperste knoflook en het rasp van 1 citroen. Ik deed er ook nog een beetje sap van de citroen in.

Voeg peper en zout toe. Laat dit even intrekken.

Kook alvast 1 liter water voor de broccoli straks.

Maak ondertussen het beslag voor de pannenkoekjes:

  • Doe in een beslagkom de 300 gram kikkererwtenmeel.
  • Voeg hier de ei, zout, peterselie, chili vlokken en kerriepoeder toe.
  • Roer dit door elkaar en voeg dan beetje voor beetje al roerend het water toe tot een glad beslag.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak een dunne pannenkoek.

Snij ondertussen de broccoli, ui, champignons en eventueel het pepertje heel fijn.

Bak de kip 2 minuten en voeg dan de fijngesnipperde ui en de champignons toe.

Bak ongeveer 2 minuten.

Kook de broccoli heel kort, ongeveer 2 minuten.

Snij ondertussen de tomaten, verwijder de binnenkant (zaadjes) en snij in kleine stukjes.

Voeg de kort gekookte broccoli en de gesneden toe aan de kip en bak dit nog 2 minuten mee.

Beleg de pannenkoek en eet smakelijk!

Liefs Marloes
Volg je mij ook al op FacebookInstagram ?!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s