Komkommer met gedroogde tomaat

Komkommer hapje met gedroogde tomaat

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 groot pakje boursin met kruiden
  • semi-zongedroogde tomaatjes
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels fijngesneden verse bieslook
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Was de komkommer, snijd hem in de lengte door midden. Schaaf aan beide helften met een kaasschaaf of dunschiller een plakje eraf, zodat de komkommer stabiel blijft liggen. Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit, zodat een uitholling ontstaat. Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.

Meng de boursin met de citroensap en verse bieslook.Vul de holte met het boursinmengsel en strijk glad met een mes.

Snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½cm en leg op elk stukje een een stukje zongedroogde tomaat, zet vast met een cocktailprikker en maal een beetje peper over het komkommerhapje.

Oorspronkelijk recept van Brenda kookt 

x Liefs Marloes

Advertenties