Pangafilet ovenschotel

Eerst vond ik pangafilet een beetje smakeloos, maar nu totaal niet meer. Lekker met een citroensapje en kruiden erover! Je moet alleen weten hoe je het klaarmaakt. Na deze ovenschotel was ik om!

DSC02818.JPG

Ingrediënten:
(voor 2 personen)

– 400 gram spinazie
– 2 Pangafilet
– Crème fraise (of kruidenkaas)
– Gedroogde tomaat
– (ontbijt)spek
– 2 ei
– 2 tomaten
– Peper en zout
– Kneepje citroensap
– Scheutje olijfolie
– Eventueel nog wat kaas

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snij ondertussen de tomaten en de gedroogde tomaat.

Smeer de bevroren pangafilet in met citroensap, peper en zout. Bak de pangafilet 5 min. in een pan aan beide zijde. Zodat het bijna gaar is.

Leg in een ovenschaal de pangafilet, daarover een laag crème fraise, de tomaat, spek en kaas.

Stop dit in de oven voor 10-15 minuten.

Kook een eitje van 5 minuten.

Bak kort de spinazie in een pan met een scheutje olijfolie, peper en zout. Laat daarna uitlekken.

Als de ovenschotel klaar is, leg dan de spinazie op een bord en de pangafilet met tomaten ect. op de spinazie.

Eet smakelijk!

DSC02822.JPG

P.s Je kunt ook de pangafilet helemaal gaar bakken in de pan en de spek ook zonder het in de oven te doen. Doe wat jij lekker vind!

Liefs Marloes

Volg je mij ook al op FacebookInstagram ?!