Pizza

PITSAAAAA

IMG_8401.JPG

Kijk nu even.. hier krijg je toch trek van?!

Pizza.. I LOVE IT. Pizza, patat en pasta is in een woord samen te vatten; HEERLIJK. Alleen elke dag één van deze 3 p’s eten is niet zo gezond. Helaas.
Maar deze pizza is speciaal, hij is namelijk lekker én gezond.

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen, een bloemkool pizza. Oké dat klinkt niet erg aantrekkelijk. Een pizza van bloemkool ‘deeg’, klinkt dat beter?
Ik heb het al eens gezegd maar bloemkool is cool! Bloemkool past zich aan het gerecht aan. Je kunt er zoveel mee! Vervang rijst/couscous door gemalen bloemkool of maak deze heerlijke andijvie stamppot zonder aardappelen maar met bloemkool! Bloemkool pizza kan dus ook! Deze blog staat al heel lang klaar maar heb ik niets meer mee gedaan. Zonde! Want het is zo lekker. Je moet even in de keuken staan maar dan heb je wel wat! Ik zeg probeer het eens! Hieronder deel ik mijn recept en tips voor de beste bloemkoolpizza bodem!

Bloemkool pizza

IMG_8395

Ingrediënten:

Dit is voor 1 pizza voor 2 personen, geloof me één hele per persoon is echt veel!

Voor het ‘deeg’:

  • 1 grote bloemkool
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Voor de pizza saus:

  • 1 blikje tomaten puree (70 gram)
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Voor op de pizza:
Kies wat je zelf lekker vind, ik koos voor

  • Champignons
  • Salami
  • Mozzarella
  • Paprika
  • Verse basilicum
  • Handje kaas

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Snij de bloemkool in roosjes en maal de bloemkool in een keukenmachine fijn. Niet dat het puree wordt maar kruimels.
  • Doe dit in een kom en gaar dit 5 minuten in de magnetron
  • Leg het daarna op een schone theedoek. Dit moet je nu gaan uitwringen maar let op; dit is heet! Laat het eerst even afkoelen.
    Er zit heel veel vocht in, dit moet er zoveel mogelijk uit!
  • Meng in een kommetje het ei met de Italiaanse kruiden en peper&zout.
  • Doe het eimengsel en de kaas bij het bloemkool pulp en meng goed door.
  • Ik gebruikte een taartvorm en deed daar het mengsel in en verdeelde dit goed. Alleen de onderkant van de springvorm ging de oven in.
    Dit deed ik zodat de pizza niet uit elkaar valt als je hem van de plaat af wilt halen.
  • Stop het in de oven en bak 25 minuten, de bodem moet een beetje bruin worden. Als het je lukt kan je de bodem tussendoor omdraaien maar let op dat hij niet uit elkaar valt.
  • Haal het uit de oven, gooi de saus erop en beleg je pizza. Bestrijk de randjes eventueel met olijfolie en de pizza kan weer terug de oven in voor zo’n 15 minuten.
  • Geniet van je gezonde en lekkere pizza!

IMG_8399

Eet smakelijk!

x Liefs Marloes

P.s volg je mij al op FacebookInstagram?!

Advertenties