Prei soep

Afgelopen week kon je een kijkje nemen in mijn eet schema van een week. Ik kreeg hier best wat reacties op. Jullie waren erg benieuwd naar de recepten en hoe ik mijn havermout maak! Super leuk die reacties!
Ik zal snel een blogje plaatsen over de havermout maar nu eerst het eerste recept: PREISOEP.

Ik ben een bourgondiër, een alles eter. Ik at vroeger alles, behalve één groente.. we mochten één groente kiezen die we niet hoefde te eten. Dat was bij mij, je raadt het niet maar ….  PREI.
Ik-lust-geen-prei. MAAAAAR preisoep wél! I LOVE IT! Wel mama’s recept natuurlijk! En deze deel ik vandaag met jullie!

DSC02426

Preisoep (Voor 3-4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 preien
  • 1,5 groentebouillontablet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 ei (geel)
  • 5 eetlepels slagroom
  • 50 gram (of een scheut) boter
  • 2 grote eetlepels volkorenbloem (je kunt ook boekweitmeel/kikkererwtenmeel gebruiken. Ik vind die paar lepels niet erg)
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Was de prei en snij deze in stukken.

Kook 1 liter water en doe dit met de prei, paprikapoeder en bouillonblokjes in een pan. Laat dit 10 minuten zachtjes koken.

Snij de ui.

Doe in een andere (soep) pan de boter en bak de ui ongeveer 3 minuutjes.

Als de prei 10 minuten heeft gekookt, pureer het met een staafmixer.

Schep 2 volle lepels bloem bij de boter en ui en roer dit. Schep nu het gepureerde prei-mengsel er (soep)lepel voor soeplepel bij en roer ondertussen zodat de meel goed kan binden.

Mix nu alles nog een keer met de staafmixer.

Doe de slagroom en de ei dooier in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Roer dit bij de soep en laat 2 minuten mee verwarmen. Maar laat het niet meer koken.

Haal de pan van het vuur en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

DSC02420

Eet smakelijk.
x Liefs Marloes

Advertenties