Sperziebonensalade

Hallo allemaal,

Wie houdt er van bonen? Witte bonen, bruine bonen, sperziebonen. Mijn favoriet is het niet! Maar als ik dan moest kiezen ga ik voor sperziebonen.

Afbeeldingsresultaat voor sperziebonen

Sperziebonen zijn peulvruchten en rijk aan vitamine en vezels!

Waarom ik niet zo van sperziebonen hou weet ik niet.. misschien omdat we ze meestal gekookt en ‘kaal’ eten?!

Deze salade kwam ik tegen in een boodschappen tijdschrift en ik móet hem met jullie delen! Ik heb hem in één week twee keer gemaakt. De eerste keer voor mijzelf en de tweede keer voor Pim en mijzelf. Toen Pim en ik de salade aten kon ik niet stoppen met zeggen hoe lekker ik het vond. Gelukkig vond Pim -de officiële jury- het ook heerlijk!

Het is super makkelijk te maken én je kunt hem ook alvast voor de voor de volgende dag klaarmaken en meenemen naar je werk als lunch! Probeer het eens!

sperziebonensalade

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 500 gram verse sperziebonen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Zelfgemaakte pesto (het recept vind je hier)
  • 6 eieren
  • 1 grote gerookte kipfilet (of 2 kleintjes)

Hoe maak je het?

Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.

Kook de eieren ongeveer 5 minuten, laat ze schrikken en pel ze.

Maak de pesto zoals je het op mijn blog kan vinden(link hierboven).

Breng de sperziebonen op smaak met de pesto.

Snij de gerookte kip en de eieren en roer alles door elkaar.

Voeg de pijnboompitjes toe en eet smakelijk!

x Liefs Marloes

Volg je mij ook al op FacebookInstagram ?!